26 Νοεμβρίου 2020

Οι πάροχοι θα πρέπει πλέον να ενημερώνουν για τις ρεαλιστικές ταχύτητες σύνδεσης.

 

Κάτι που έχεις ειπωθεί από όλους όσους είχαν (προβληματική) σύνδεση. Μπορεί να άργησε πολύ αλλά κάτι γίνεται. Το πως θα υλοποιηθεί, θα το δούμε.

Αναλυτικότερα.

Η ΕΕΤΤ ανακοινώνει ότι 25 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα. Οι πάροχοι θα υποχρεούνται να ενημερώνουν πλέον τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι μόνο για τις ονομαστικές και διαφημιζόμενες ταχύτητες.

Ένας νέος συνδρομητής θα μπορεί να πληροφορείται για τις αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσης του πριν υπογράψει την σύμβαση. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις ταχύτητες σύνδεσης είτε τηλεφωνικά, ή από την σελίδα του παρόχου.

Η ενημέρωση αυτή είναι μέρος των όρων της σύμβασης. Έτσι ο συνδρομητής αποκτά το δικαίωμα αποζημίωσης, σε περίπτωση απόκλισης απο την ελάχιστη ταχύτητα. Η αποζημίωση μπορεί να είναι της μορφής έκπτωσης στον λογαριασμό, επιστροφή τμήματος του παγίου, επιλογή πακέτου με χαμηλότερη ταχύτητα ή συνδυασμός αυτών. Σε περίπτωση αποκλίσεων μεγαλύτερων του 30% για ADSL δίκτυα και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, Fiber To The Home-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, ο συνδρομητής αποκτά και το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών (με εξαίρεση τις υποχρεώσεις του συνδρομητή για καταβολή τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού ή κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο).

Οι συνδρομητές θα μπορούν να επικοινωνούν με τους παρόχους για περισσότρες πληροφορίες σχετικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please Keep Comments Civilized

Gamepad for PC? Spartan Gear Ksifos, Turbo X Gamepad Pro

 Τώρα που ξαναμαντρωθήκαμε aς το ρίξουμε στο gaming. PC Gaming! Πληκτρολόγιο και mouse είναι αρκετό για πολλούς. Κάποιους όμως δεν ...